Lad lyset skinne ned på dig fra oven

Lampens historie

For mange tusinde år siden opdagede mennesket ilden. Ilden havde flere gode egenskaber. Der var selvfølgelig først og fremmest varmen, som kunne bruges til madlavning og opvarmning. Sammen med ilden kom naturligvis flammen. Flammen bragte lys i mørket, så det pludselig var muligt at orientere sig i mørket, omend i et begrænset omfang. Senere fandt man ud af at smøre fedt på pinde, så ilden brændte længere, og blev til historiens første fakler. Langt senere, for blot nogle hundrede år siden, blev en af historiens mest betydningsfulde opdagelser/opfindelser gjort: elektriciteten. Med den opstod utallige udnyttelsesmuligheder – ikke mindst muligheden for at manipulere med lys, udendørs som indendørs.

Så langt er vi nået i dag

I dag sætter de færreste så meget pris på den luksus det er, at kunne tænde og slukke lyset når man vil, som de burde. Vi tager lyset for givet, og tænker ikke meget over, hvordan nutidens loftlamper, standerlamper og andre nye lamper virker. Lamper4U

Mere end blot en fornødenhed

I dag er en lampe ikke blot længere end lampe. Der findes designerlamper i alle mulige afskygninger. De har forskellige former, farver og størrelser. De findes i lige så mange variationer, som prisen på dem gør. Nye lamper kan være dyre, specielt hvis man køber designerlamper. En lampe er således ikke længere blot et apparat, som vi bruger til at skabe lys i vores boliger, det er en vigtig del af boligindretningen. De nye designerlamper skal passe til resten af indretningen, såvel som resten af indretningen skal passe til lamperne. Når man køber nye lamper skal man således overveje, om den man har udset sig i butikken, nu også passer ind sammen med alle de andre møbler. Og om de loftlamper man har købt, skal være grøn, gul, orange, med spot, uden spot og/eller med diverse andre egenskaber..

Udgivet af: Esben

Share This Post On