Har du husket at skaffe det blå sygesikringskort

Når man skal ud og rejse, så er det ikke længere nok, bare at kunne trække sit sygesikringskort frem, hvis der sker noget. For der er kommet andre regler, og derfor er det også vigtigt, at man sætter sig ind i dem, inden man begiver sig ud på færd. For eksempel skal man huske, at få bestilt det blå sygesikringskort inden man tager afsted. For det gule kan man ikke bruge til noget, og derfor står man altså med håret i postkassen, hvis man ikke har det blå med, og man kommer ud for en ulykke.

Kan ende med at blive virkelig dyrt

Hvis man ikke har det blå sygesikringskort med, så kan det faktisk ende med at blive virkelig dyrt for en, at komme til skade. Herhjemme er vi jo vant til, at det ikke koster noget, når vi skal benytte os af forskellige ting inden for sundhedsvæsenet. For det er alt sammen betalt for, over vores skat. Men sådan er det ikke alle steder i udlandet. Der skal man nemlig selv betale for den behandling, som man modtager. Så hvis man ikke har noget kort, at betale med, så må man altså selv klare regningen.

Få bestilt i god tid

Man kan måske derfor godt forstå vigtigheden af, at man får bestilt kortet, så man kan bruge det, når man er afsted. Hvis man allerede har et, så skal man også lige huske at tjekke datoen, så man er sikker på, at sygesikringskortet dækker. For det kan nemlig godt udløbe, og det er jo heller ikke helt så rar en situation at stå i, når det er.

Se mere via hjemmesiden her

Har man brug for flere informationer, så kan man finde dem alle sammen via det link, som man finder i denne artikel. Her kommer man sikkert rundt på hjemmesiden, hvor man bliver guidet til at finde de ting, og relevante informationer, som man har brug for. Det burde være til, at komme omkring, så der er styr på det.

Udgivet af: Esben

Share This Post On