Ferie på ski

Fordele ved skiferie

Hvis man allerede har prøvet at være på skiferie, ved man hvad det i langt de fleste tilfælde handler om. Det er en type ferie man ofte hurtigt finder ud af om man kan lide. Og denne artikel er i store træk for de uprøvede eller nysgerrige. Det er ikke alle mennesker der måske vil betegne en skiferie som en egentlig ferie; man tonser rundt hele dagen, og er helt færdig når man kommer hjem; man bliver nød til at stå tidligt op for at få den gode sne før den er pløjet op af alle de andre der er kommet for at boltre sig på de brede pister.

Men hvad nogen ser som hindringer for nydelse vil andre derimod se som en fantastisk oplevelse. Man kan jo stå på ski i mange lande i europa, men det der er fælles for alle steder med skisport er den fantastiske natur. Det er en tilbagevenden til naturens (næsten) uberørte tilstand, som efterhånden er sjældent at opleve for mange. Man har den friskeste luft, som man virkelig får at mærke når man suser ned ad løjperne, mens g-kraften giver en summende følelse som en rutsjebanetur man selv styrer.
Og mange steder kan man holde ind på en af de talrige restauranter eller knejper der ligger ned langs pisten, hvor man kan fornøje sig med egnsretter og varme drikke. Er man i det festlige hjørne er der næsten altid steder i de byer, der ligger bjergsider til skiturene, hvor man kan gå på det såkaldte afterskiing som så mange barer i Danmark efterhånden prøver at efterligne. Og man får sjældent en bedre søvn end efter en dag med brugte muskler og en lille gewesen til at knalde brikker på. Hvis man er friluftsmenneske, eller genrelst godt kan lide lidt action, og ikke har noget imod at få røde kinder, så er det med garanti en ferietype der bør prøves.

Udgivet af: Esben

Share This Post On