En skilsmisse er en hård oplevelse


En skilsmisse er en hård og ofte ret traumatiserende oplevelse for alle involverede parter, uanset om man er barn eller voksen, eller om man er den part der bliver forladt eller man er den der har taget beslutningen om at en skilsmisse er den eneste løsning. Der er naturligvis først og fremmest et væld af følelser der skal bearbejdes af alle involverede og dette gælder ikke mindst når der er børn i ægteskabet. Men herudover er der også en lang række juridiske forhold der skal tages vare på og så er der ikke mindst en masse økonomisk forhold der ændrer sig i forbindelse med en skilsmisse.

De følelsesmæssige sider kan man få hjælp til at bearbejde fra forskellige sider, såsom psykologer og terapeuter og ikke mindst gennem samtaler med gode venner og familie der forstår kunsten at lytte, men omkring det juridiske og ikke mindst spørgsmål omkring skilsmisse økonomi bør man tage professionelle rådgivere med på banen. sund-okonomi.dk er uafhængige rådgivere indenfor mange økonomiske områder. Rådgivningen er især rettet mod private men også mod små enkeltmandsvirksomheder. De er blandt andet specialister i netop skilsmisse økonomi, som kan være et minefelt, netop på grund af alle de følelser der er involveret. Den ene part føler sig jo i forvejen forrådt og vil derfor uvilkårligt være mistænksom overfor at blive snydt af den anden. Eller også kan der opstå et ønske om en form for hævn overfor den part der ønsker ægteskabet afsluttet og man er derfor hverken konstruktiv eller rimelig overfor den anden.

En rådgiver kan hjælpe med dels at skabe overblik over hvilke værdier der i det hele taget er i forholdet og kan komme med forslag til hvordan disse deles på en fair og rimelig måde, således at begge parter kan komme videre med deres liv. Dermed er det ikke økonomien som parret skal bruge deres kræfter på, i den svære periode.

Udgivet af: Esben

Share This Post On